Projekt 2019 - "Mirage in Space" i Sverige, Danmark og Holland

"Mirage in Space" er et koncertkoncept, som har til formål at iscenesætte ny klassisk musik i samspil med videnskab. Musikken består af nye værker skrevet specielt til trioen i perioden 2013-2018 af danske, svenske, norske og hollandske komponister, hvoraf der vil være tre uropførelser på programmet af henholdsvis Jeppe Just Christensen (DK), Mauro Godoy Villalobos (CL/SE) og Luc Houtkamp (NL).

 

Koncerterne skal opføres på observatorier og planetarier samt kulturhuse i Sverige, Danmark og Holland. 

 

Mirage eller på dansk Fata morgana er et fænomen, hvor man ser noget, som ikke er der i virkeligheden – et synsbedrag. 

Vi har, i Trio Nebula, valgt at kalde projektet ”Mirage in Space”, da det åbner for en spændende fortolkning af temaet for komponisterne samt for selve iscenesættelse af musikken. Koncerten bliver i en speciel og mystisk atmosfære, hvor vi ønsker at eksperimentere såvel auditivt som visuelt, hvor koncerten kan overraske, drille og udfordre publikum. 

Den hollandske musikteaterinstruktør, Falk, Hübner skal hjælpe med iscenesættelsen

 

Projektet er støttet af Musikverket i Sverige. 

 

Projekt 2017 - "Trio Nebula in Concert" Tycho Brahe Planetariet i København 

Aftenen var en samtale mellem musik og videnskab. Tycho Brahe Planetariums astrofysiker Tina Ibsen gav korte introduktioner omkring den videnskab, som har inspireret til musikken og guidede os gennem universet med flotte billeder fra rummet.

Projektet er støttet af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA´s Kulturelle Midler.
 

 

Projekt 2016 - Observatorieturné i Holland

Formålet med turnéen var at skabe en musikoplevelse, hvor musikken, komponisternes tanker bag musikken og videnskaben komplementerede hinanden i det kunstneriske udtryk og hvor den nye klassisk musiks udtryk kom til live i samspillet mellem videnskab og den visuelle verden af observatoriet, billeder fra rummet og den åbne nattehimmel. Den videnskabelige vinkel stod astrofysiker Anja Andersen for. Hun afdækkede både videnskaben og hendes møde med musikken gennem spændende videopræsentationer.

 

Projekt 2015: Ny klassisk musik til børn
12 komponiststuderende fra musikkonservatoriet i Utrecht (NL) skrev helt nye værker til Trio Nebula under temaet ny musik for børn.  

Projekt 2012-2014: "Puls"
Formålet med "Puls" projektet var at bruge temaet "puls", som er noget alle kender uanset baggrund og kultur, til at skabe ny musik, som vil være let tilgængeligt og spændende for de fleste mennesker at lytte til.

Med "The Pulse" ønskede vi at skabe nye værker af komponister fra Danmark og Holland med den menneskelige puls som det overordnede tema.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Kodas Kollektive Båndmidler og Fonds Podium Kunsten (NL) til komponisthonorar samt Dansk Komponistforening til CD indspilning. 

Alle de nye værker er indspillet på Trioens debut CD, som kan købes ved at sende os en mail eller finde den på iTunes og Spotify. 

 

Lyt til musikken her: Trio Nebula youtube