Monica Schmidt Andersen (geboren in 1988) - Blokfluit

 

Monica is een veelbelovende muzikant in Denemarken en ze geeft haar carrière als blokfluitist vorm op verschillende manieren. Na het behalen van haar solisten diploma aan de Deense Nationale Academie voor Muziek in 2016, won ze onlangs de 1e prijs in de Nordhorn Solo Blokfluit Competitie in 2016. Ze is actief als solist (Odense Symfonie Orkest, SDMK Kamerorkest en Ensemble Zimmermann), maar ook als kamermusicus. Ze organiseert projecten en speelt in verschillende ensembles, variërend van oude muziek en volksmuziek tot hedendaagse muziek en muziektheater.

 

In 2014 bracht ze haar eerste album “Puls” uit samen met Trio Nebula. In 2018 bracht ze een solo album uit met orgel en een ook een CD met de Nordic Baroque Band.

Ze heeft een Master ‘Psychologie voor musici’ behaald aan de universiteit van Sheffield en heeft als docent haar eigen concepten ‘Performance La’ en ‘Performatorium’ ontwikkeld, waarin kinderen en professionals met hun muziekinstrument/stem de aanwezigheid op het podium en de psychologie verkennen. En natuurlijk de kunst van het optreden.

 Voor meer informatie: www. monicasandersen.com