Biografie

Trio Nebula is in 2010 in Stockholm (Zweden) opgericht door Monica Schmidt Andersen (blokfluit), Els van der Weij (saxofoon) en Tomomi Fukagawa (percussie).

De muzikanten zijn op een ontdekkingstocht om nieuwe kleuren en nieuwe stijlen van hedendaagse muziek te vinden, maar vooral om uit te zoeken hoe nieuwe muziek toegankelijker gemaakt kan worden voor het publiek. De intrigerende combinatie van instrumenten wekt veel nieuwsgierigheid en interesse bij het publiek. Maar het is niet alleen bijzonder voor de luisteraars, maar ook voor veel componisten. Dat is mooi, want het trio werkt graag samen met componisten om zo nieuwe muziek te creëren. 

Het ensemble heeft les gehad bij Johan van der Linden (saxofoon, NL), Peter Prommel (percussie, NL), Christer Johnsson (saxofoon, SE), Anders Loguin (percussie, SE), Dan Laurin (blokfluit, SE), Nikolaj Ronimus (blokfluit, DK) and Søren Monrad (percussie, DK).

Ze hebben opgetreden op het kamermuziekfestival 2011 in Zweden (KMH, Stockholm), de live tv-uitzending van ‘Paradise of culture’ (Södertalje, Zweden) en sindsdien in verscheidene plaatsen in Nederland en Denemarken.

We bedanken Tomomi Fukagawa, Stig Acker, Robert van den Bosch en Ruud Roelofsen voor hun tijd als slagwerker bij Trio Nebula. Sinds 2019 speelt Mervyn Groot bij het ensemble.